Vaniljsmörkräm

Denna smörkrämen är väldigt enkel att både göra och att spackla tårtor med. Receptet har jag hittat hos Ulrika på Femme.

Till en tårta på 24 cm och ca 6 cm hög så använder jag följande:

150 g mjukt smör

3 dl florsocker

ca 0,5 dl kokhett vatten

1 msk vaniljsocker

(Det blir en del över)

 

Börja med att koka upp cirka 1 dl vatten.
Vispa sedan ihop det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker till en mjuk krämig massa.
Medan du vispar nu ska du häll i lite kokande vatten åt gången tills du får den konsistensen på smörkrämen som du vill ha. Om den blir kletig är det bara att fortsätta hälla i lite lite vatten och vispa.
Sammanlagt ska du vispa i ca 10 minuter.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0