Världens bästa tårtbotten
Jag har försökt baka enligt lika delar receptet men misslyckades varannan gång.
Därför blev jag överlycklig när ICA's tidning buffé kom för ett tag sedan där de hade prövat sig fram till "Världens bästa tårtbotten"
Till en form på cirka 24cm
4 ägg
Därför blev jag överlycklig när ICA's tidning buffé kom för ett tag sedan där de hade prövat sig fram till "Världens bästa tårtbotten"
Till en form på cirka 24cm
4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl (60g)
1dl potatismjöl (80g)
1tsk bakpulver
Smör och mjöl till formen
(Jag har testat att göra denna tårtbotten med chokladsmak och tog då bort hälften av vetemjölet och hade kakao istället)
Smör och mjöl till formen
(Jag har testat att göra denna tårtbotten med chokladsmak och tog då bort hälften av vetemjölet och hade kakao istället)
Sätt ugnen på 175grader.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp i ca 3 minuter.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter (i min ugn kräver den cirka 40 minuter, så känn efter med en sticka!)
Låt svalna helt.
Jag brukar göra tårtbotten en stund i förväg, kanske en vecka eller två och fryser in tårtbotten. Tar sedan fram den när det är dags att fylla den och låter den ligga i kanske en halvtimme och sedan delar jag på den.
Låt svalna helt.
Jag brukar göra tårtbotten en stund i förväg, kanske en vecka eller två och fryser in tårtbotten. Tar sedan fram den när det är dags att fylla den och låter den ligga i kanske en halvtimme och sedan delar jag på den.